Daghandelaar

Bij slecht weer of zeldzame incidenten heb ik meerdere netwerkadapters zodat mijn smartphone een hotspot wordt. Het zou niet moeten gebeuren. Het verwijderen van het saldo, de PNL-marktwaarde en alle geldgerelateerde indicatoren van mijn portefeuille is goed. Een artikel in de Washington Post een tijdje terug geschreven over een succesvolle daghandelaar vat zo ongeveer samen wat nodig is: Wat u zult vinden is dat geen twee transacties ooit precies hetzelfde zijn. Als de service van een makelaar groot genoeg is om u te helpen veel geld te besparen als u te maken krijgt met een computersmelt en wanneer u uw transacties niet op het juiste moment kunt sluiten, is het zeker de moeite waard om een ​​paar cent meer te betalen voor deze service. Veel orders van handelaren beginnen uit te voeren zodra de markten 's morgens opengaan, wat bijdraagt ​​aan prijsvolatiliteit.

Hoe werkt daghandel voor beginners? Margevereisten variëren afhankelijk van uw handelsgeschiedenis, wettelijke minimumwaarden (zie FINRA hieronder) en richtlijnen van uw beursvennootschap of Future Commissions Merchant (FCM). Handelen is 90% mentaal en 10% vaardigheid.

Ondanks dit alles zijn er helaas nog steeds te veel daghandelaren die een lening van hun familie of anderen aangaan of die marginale transacties uitvoeren en uiteindelijk geld verliezen dat ze nooit echt hadden. “Als we nog een Lehman Brothers-evenement hebben, of Europa crasht, dan kun je geld verdienen met de handel naarmate de markt daalt. Het account heeft €5.000 en de ingenomen positie is €83.000... dat is bijna 17: Ofwel letterlijk met papier of met uw programma (nogmaals thinkTDA is geweldig... Ik heb niet eens een affiliatielink voor hen, ze sponsoren dit bericht niet... maar nu denk ik dat ze het volgende moeten doen: )Een handelaar moet leren te kunnen bepalen wanneer een bepaalde reeks verliezen of winsten kan worden toegeschreven aan hun vaardigheid en wanneer deze willekeurig is. Ze houden ook van zeer liquide aandelen, waardoor ze in en uit een positie kunnen bewegen zonder de koers van het aandeel te beïnvloeden.

Laatste Woord

Ze worden ook wel algoritmische handelssystemen, handelsrobots of gewoon bots genoemd. Het is belangrijk om te onthouden dat daghandel riskant is. De twee kandelaars tonen consolidatie van prijsbewegingen. Dit is de interessantere versie - de markt beweegt in ons voordeel! 95 5-sterren TradeStation TradeStation 10 €500 €5. Natuurlijk zijn er enkele brokerageplatforms die commissies zonder handel aanbieden, zoals Robinhood, maar als serieuze daghandelaar wilt u waarschijnlijk een online broker die geavanceerdere handelshulpmiddelen biedt.

Risico

Dit maakt ook deel uit van de unieke handelsgemeenschap die we op Day Trading Academy hebben kunnen creëren. Met andere woorden, als u in dit scenario Tesla-aandelen als daghandel koopt, moet u de biedprijs met €0 verhogen. Daghandelaren zouden een aandeel kunnen kopen als het hoger wordt of kort verkopen als het lager wordt en proberen te profiteren van de val van een aandeel. Uw systeem werkt of niet. Vóór 1975 werden makelaarscommissies vastgesteld op 1% van het bedrag van de transactie, i.

Daarom kunnen limietorders u helpen met betere nauwkeurigheid en precisie te handelen, waardoor uw kansen om geld te verliezen worden beperkt. Zodra de algemene trend is vastgesteld, gaat u naar een kleiner tijdsbestekgrafiek en zoekt u naar handelsmogelijkheden in de richting van die trend. Kleine handelshuizen en daghandelaren kunnen niet concurreren met grote beursvennootschappen, hedge-bedrijven en andere institutionele beleggers die miljoenen dollars uitgeven aan het ontwikkelen van geautomatiseerde algoritmen om die markten te exploiteren. De markt zal er altijd zijn en u moet deze alleen op het juiste moment betreden wanneer u bent begonnen met het plaatsen van succesvolle transacties met virtueel geld. Stel ons een vraag! Ik heb nooit een functie bekleed die mijn winstdoelstelling heeft bereikt en hoop op een grotere winnaar.

Dat is de basis van hoe de meeste beleggers winst maken. Beleggers houden zich bezig met bijziende verliesaversie, waardoor ze te bang zijn om te kopen wanneer een aandeel daalt, omdat ze vrezen dat het verder kan vallen. U kunt deze rapporten hier krijgen. Je eigen baas zijn en je eigen werkuren bepalen, zijn geweldige beloningen als je slaagt. Wat zijn de top 10 blockchain-voorspellingen voor 2020? Ik wil je niets verkopen.

Beste ETF's voor daghandelaren met een hoge volatiliteit

Dit is de prijs waartegen u koopt en uw positie invoert. U kunt ook meer gedetailleerde en uitgebreide lessen vinden in onze toptips. Onze unieke handelsgemeenschap heeft één doel: leren hoe de markt werkt, zodat u op uzelf en niet op bedrijven of andere personen kunt vertrouwen. Bovendien stellen zowel economen als financiële beoefenaars dat actieve handelsstrategieën over een lange periode de neiging hebben om een ​​meer basale passieve indexstrategie achter te laten, vooral nadat rekening is gehouden met vergoedingen en belastingen. S dollar en GBP. Meer geschikt voor technische analyse, er zijn andere manieren om buitenlandse valuta te verhandelen. tony robbins deelt 5 manieren om sneller rijk te worden, hoewel internet bijna iedereen de kans geeft op “15 seconden roem”, is de kans dat je beroemd wordt (en daardoor rijk) erg klein. Door een goed getest plan te ontwikkelen, kunnen handelaren de valkuilen van willekeurige versterking overwinnen, emoties en impulsen elimineren en leren om winstgevend te zijn.

Prijsactie Handelsstrategieën - 6 setups die werken

Complexe markttheorieën, hoewel in sommige gevallen toepasbaar, kunnen moeilijk in praktijk te brengen zijn. Deze app is ontworpen voor de meer ervaren belegger die op zoek is naar diepgaande analytische tools en realtime marktmonitoring. Veel daghandelaren handelen ook op krediet (ook wel marge genoemd) via beursvennootschappen om hun posities te benutten en hogere winsten en verliezen te realiseren. Uw risico is 6 teken en u probeert 9 teken te maken, want dat is een 1: Ga naar de makelaarsvergelijking om alle handelsmakelaars weer te geven en te filteren. De makelaarsleningen die u financiert - onder voorbehoud van wettelijke voorschriften - om uw aandelenposities te verwerven of te behouden.

Voor daghandel moeten handelaren een rekeningsaldo van ten minste €25.000 aanhouden om te voldoen aan de regel van de Pattern Day Trader, die hen toegang geeft tot 4: Het is gebruikelijk dat een niet-getrainde handelaar zijn risicoparameters tijdens de handel aanpast om een ​​verliezende positie te accommoderen. Hierdoor konden daghandelaren direct toegang krijgen tot gedecentraliseerde markten zoals forex en wereldwijde markten via derivaten zoals contracten voor verschil. Natuurlijk, de slimme jongens zullen deze beweging vermijden. 3 beste sites om virtuele aandelenhandel in india te leren (zonder uw geld te riskeren). Ik raad u aan alles op StockCharts te lezen. Hoe kies ik een daghandelsplatform? Een sim geeft je een idee van het hectische tempo van de daghandel en een kans om verschillende methoden uit te proberen voordat je echt geld neerlegt.

Elke handelaar heeft deze nodig en voor elke handelaar zullen ze anders zijn. Dit is hoe dit werkt. Binaire opties trading software platforms, dit type product met binaire opties is heel eenvoudig uit te leggen. Best day trading brokers (2020), deze is een zeer korte handelsstijl en de posities met deze handelsstijl worden slechts enkele seconden en soms minuten vastgehouden. (1) vijf keer per dag. Bovendien zullen degenen die op zoek zijn naar meer fundamenteel onderzoek genoeg vinden. Als een handelaar geld naar een van deze zwendelmakelaars heeft gestuurd, zal het meer dan moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om zijn geld terug te krijgen - zijn winsten en zelfs zijn storting om mee te beginnen. Voor alle scenario's ga ik ervan uit dat je nooit meer dan 1% van je account riskeert voor een enkele transactie. Daghandelsaandelen zijn waarschijnlijk de meest bekende daghandelsmarkt, maar het is ook de meest kapitaalintensieve. Om hun risico's te beperken, zullen daghandelaren over het algemeen niet 's nachts aandelen bezitten omdat de prijzen van de ene op de andere dag radicaal kunnen veranderen.

Range Trading

EU-handelaren - Vermijd ESMA-beperkingen via deze door ASIC (Australië) gereguleerde makelaar Beoordeling CMC-markten zijn een in Londen gevestigde en op de LSE genoteerde makelaar. Markten reageren wanneer niet aan die verwachtingen wordt voldaan of deze worden overschreden, meestal met plotselinge, significante bewegingen, die daghandelaren ten goede kunnen komen. Zoals we in februari 2020 hebben gezien, is marktangst soms reëel. Het enige nadeel is dat uw verliezen eventuele winsten zullen compenseren. Laten we beginnen met een paar belangrijke statistieken, van online educatieve bron Tradeciety: Onderzoek bedrijven die u grondig wilt gebruiken voordat u zich bezighoudt, en pas op voor bedrijven of particulieren die gegarandeerde of snelle winst uit daghandel adverteren. 50 per contract Min aanbetaling: Om de dringend benodigde kennis en ervaring te krijgen om te concurreren, moeten beginners veel betalen voor zeer geavanceerde en snelle computers.

Onze meningen zijn de onze.

Machine Learning Hype

Het is de dagelijkse gang van zaken van daghandelaren om aandelen en andere soorten beleggingen te kopen en te verkopen. Als je je dit afvraagt, ben je niet alleen. Ik ben het er ook mee eens dat daghandel een strategie is die kan worden gebruikt tijdens extreme marktomstandigheden. Let beter op het verschil tussen uw instapprijs en de stop loss-prijs. Ze hebben de neiging om winnaars te vroeg te verkopen en verliezers te lang vast te houden, wat sommigen noemen: bloemen plukken en het onkruid water geven. Het numerieke verschil tussen de bied- en laatkoersen wordt de bid-ask spread genoemd.

Een plan hebben en je eraan houden is van cruciaal belang voor winstgevende daghandel.

Sommige dagen zul je je een waardeloos mens voelen die iets heeft gedaan dat nooit de moeite waard is. Je moet ook rekening houden met handelskosten (commissies), een salaris trekken om rekeningen te betalen, naast het betalen van belastingen op al die kortetermijn vermogenswinsten. 0 pip spreads met 's werelds toonaangevende True ECN forex-makelaar - IC Markets. In het ideale geval wil de daghandelaar de dag beëindigen zonder open posities, dus ze hoeven niet te riskeren om een ​​potentieel risicovolle positie aan te houden 's nachts of voor een paar dagen. Mac handelsplatforms ▷ geen download vereist, hier is een lijst met makelaars die MetaTrader voor Mac ondersteunen of een Mac-vriendelijk desktophandelsplatform hebben. Hoe moeilijk kan het immers zijn om aandelen te kopen, te wachten tot ze een paar cent stijgen, verkopen en het proces herhalen? Hoewel er veel redenen zijn dat de meeste daghandelaren uiteindelijk niet succesvol zijn, zijn hier vijf van de grootste redenen waarom de kansen worden gestapeld tegen nieuwe daghandelaren. Uiteindelijk zul je vasthouden aan je mening en wachten tot de andere partij het overneemt.

Algemeen

Hoe complexer ik mijn systeem maakte, hoe slechter ik het deed, steeds opnieuw. Daghandelaren moeten het risico op twee manieren beheersen: De enige manier om het te verslaan is om limietorders te gebruiken en te anticiperen op de middelste prijs. Binaire opties fraude, het risico en de beloningen zijn bekend, zodat u uw volgende zet beter begrijpt. Prijzen zijn uw bied-vraag-spreads (niveau 1). Het potentieel - de kans is groot dat het zo niet gaat. De belangrijkste vaardigheid die je moet leren, is je verliezen beperken. Omgekeerd staan ​​degenen die daghandel doen erop dat er winst te behalen is.

Is Fundamentele Analyse Belangrijk Voor Daghandel?

De SEC heeft een zeer specifieke definitie voor een daghandelaar en past een speciale set regels toe. Ik heb tonnen gratis inhoud uitgegeven om beginnende handelaren te helpen aan de slag te gaan. Xe, handelen op een no-deposit account:. Wees volledig geconcentreerd wanneer u handelt en reflecteer elke week! Het is ook een veelgemaakte fout die beginners in het bedrijf maken wanneer ze beginnen met een onvolledige risicobeheerstrategie of zelfs helemaal zonder risicobeheer. We weten het omdat dit bij velen van ons gebeurde toen we voor het eerst begonnen met trainen. €30k- €100k forex trader jobs (nu verhuren), leer patronen herkennen. Laten we de analyse verdelen in termen van onbewerkte transacties versus Net zoals u niet wilt dat een enkele transactie veel schade aan uw account toebrengt (vandaar de 1% -regel), wilt u ook niet dat een dag uw week of maand verpest.

  • Zonder aandacht te besteden aan de prijzen, is het van essentieel belang dat u weet wat uw ordertypen zijn, want u kunt tegen een vaste prijs in- en uitstappen (voor limietorders) en snel in- en uitstappen (voor marktorders).
  • Risicobeoordelingen en positiebepaling zijn de sleutel tot uw succes.

Hoeveel Van Deze Informatie Moet U Weten?

Kun je er geld mee verdienen? Margehandel brengt een groter risico met zich mee, inclusief maar niet beperkt tot het risico van verlies en het ontstaan ​​van marge-renteschuld, en is niet geschikt voor alle beleggers. Bent u geïnteresseerd in daghandel ondanks de risico's? Ja, er is veel overlap, maar ik geloof dat het zo is omdat sommigen ervoor kiezen alleen dit boek over te slaan.

U kunt meteen beginnen met het spelen van een nieuw instrument en waarschijnlijk kan iedereen na een paar weken wat geluiden maken. Ze zullen je vertellen dat je ze nodig hebt. Hij was slechts enkele weken daarvoor begonnen met €30.000. Ervaren intraday-handelaren kunnen meer geavanceerde onderwerpen verkennen, zoals geautomatiseerde handel en hoe u geld kunt verdienen op de financiële markten.

Ten slotte vergeleken de onderzoekers de resultaten met de patronen die meestal worden gevonden bij het spelen van een casino-roulette. U gemiddeld 5 transacties per dag, dus als u 20 handelsdagen in een maand hebt, maakt u 100 transacties per maand. Alle handelaren hebben down-dagen, maar wat succesvolle daghandelaren van beginners scheidt, is de mogelijkheid om verliezen te beperken en te weten wanneer ze het moeten stoppen voor de dag.

5 Manieren Om Een ​​margeoproep Te Voorkomen

De 10% handelaren die consequent profiteren van de markt, delen een gemeenschappelijke vaardigheid. 39 groter dan wie dan ook bereid is het van u te kopen. Door prijsactie te leren, kan een handelaar wat we leren toepassen op elke markt of index over de hele wereld, elk tijdsbestek verhandelen en succesvol handelen. Makelaars zorgen er ook voor dat retailtoegang tot deze markten minder gecompliceerd is. Dit kan met name een groot probleem zijn als u naast andere banen daghandel handelt, omdat uw daghandelwinsten u mogelijk in een hogere belastingschijf kunnen katapulteren. 50 per optiecontract; €1. Bitcoin revolution review: bewijs dat het een scam is, een dergelijke analyse is natuurlijk in principe ook mogelijk door de bijbehorende cursussen zelf in detail te bestuderen. In daytrading en in de meeste dingen is dit niet eenvoudig.

Met 75% winnende transacties zijn we OK en het is gemakkelijker dan 80% om te krijgen. We kunnen hier zien (en hier alleen CTRL + F "soja" en je zult het zien) dat producenten (de RODE lijn) nog steeds aanzienlijk korte sojabonen zijn en dat ze geen haast hebben om lang te worden ("lang worden" 'Betekent kopen). De prijs is concurrerend en de app wordt geleverd met een ingebouwde tool voor risicobeoordeling om u te helpen de potentiële risicofactor voor specifieke handelsstrategieën te bepalen. Een binaire optie is een alles-of-niets-weddenschap op de prijsrichting. 2% (dit is een Fibonacci-nummer dat zeer populair is bij handelaren).

Ontvang Berichtmeldingen

Dit is niet de manier om dat te doen. Patroon dag handelsregels, u zult nooit consistent, veel geld flip-flop maken van lang naar kort en van kort naar lang. De bevindingen komen in rechtstreeks conflict met wat veel aanbieders van handelscursussen beweren. Als een transactie wordt uitgevoerd tegen genoteerde prijzen, zou het onmiddellijk sluiten van de transactie zonder wachtrijen altijd een verlies veroorzaken omdat de biedprijs altijd op enig moment lager is dan de vraagprijs. Daghandelaren vertrouwen sterk op schommelingen in aandelen of markten om winst te maken. Op een forex-handel kan een detailhandelaar 1 gebruiken: Ik gebruikte deze methode met mijn ballen ongeveer een voet van de muur en maakte geweldige rendementen.

Het eerste grote probleem met daghandel zijn commissies. Langetermijnposities zijn meestal gereserveerd voor de stabielere blue-chipbedrijven die het 'pensioen'- of' laagrisico'-gedeelte van de portefeuille van een belegger vertegenwoordigen. Soms wilt u uw positie groter maken als de markt in uw voordeel beweegt. De markt beweegt zich tegen ons en stopt onze stop (dit betekent dat het stop-loss wordt geraakt en we uit de handel worden genomen, we zijn "plat").

Misschien kijk je naar de prijsgrafiek en voel je dat "je te laat bent op het feest" en dat de trend bijna is afgelopen. Ja, de voordelen hiervan zijn hierboven vermeld, maar het zou een grote fout zijn om de nadelen die daarmee gepaard gaan te negeren. Stop met jezelf op te lichten! Studenten van onze Day Trading Course kunnen onze geschreven handelsplan-documenten downloaden en ik kan ze tijdens het handelen in de gaten houden. Je weet wel, die handelaren die werkeloos achter hun computer zitten kijken en dingen observeren. 1 winstverliesratio, uw 2 verliezers zouden nog steeds €200 dalen, maar uw 4 winnaars zouden €800 winst zijn, wat u een netto winst van €600 oplevert.

Let's Connect

Als een bedrijf 10.000 aandelen vrijgeeft in de initiële IPO, zou de vlotter 10.000 zijn. Op de universiteit verdiende ik €5000 midden in de klas en verloor vervolgens een paar uur later €10.000 tijdens het kijken naar een film. De waarheid is dat mensen elke dag handelen als handelaar zonder het zelfs maar te merken.

Traditioneel beleggen - Traditioneel beleggen is een langer spel en wil geld in populaire activa zoals aandelen, obligaties en onroerend goed steken voor waardevermeerdering op lange termijn. Hierin kan elke handelaar de verklaring vinden dat de meeste professionele handelaars in het begin ernstige verliezen moeten lijden, terwijl velen van hen nooit het punt bereiken om aanzienlijke winsten te behalen. Aandelenhandelaren die meer dan 15 miljoen aandelen per maand verhandelen, betalen bijvoorbeeld een vergoeding per aandeel van €0.

NIET DOEN: Ruil op basis van een gekocht systeem of nieuwsbrief

Op de markten zijn geen twee dagen hetzelfde, dus het vergt oefening om de handelsopstellingen te kunnen zien en de transacties zonder aarzeling te kunnen uitvoeren. We leren u echt te begrijpen hoe de markt werkt op basis van prijsactie en NIET op indicatoren of software. Het doel van DayTrading. Ondanks tientallen of honderden rustige transacties in de afgelopen maanden, zult u heel blij zijn dat u klaar kwam om die dag te handelen. Alle fouten zijn herinneringen aan slechte beslissingen. Begrijpen hoe daghandel werkt is één ding, maar onze gids over hoe daghandel kan u het vertrouwen geven om aan de slag te gaan. Dat is 4 stappen en heel veel tijd. Bovendien wordt beleggers erop gewezen dat de prestaties van in het verleden behaalde beleggingsproducten geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.

U kunt 24 uur per dag, 6 dagen per week handelen, waardoor het ideaal is om vanuit huis te handelen, zelfs als u overdag werkt. Kortom, de actie om 'vuur' te roepen is relevanter voor een handelaar dan een echte brand. Je toekomst op de lange termijn is belangrijker dan je verlangen op korte termijn om 's nachts rijk te worden. Daghandel archieven, welke makelaar moet u gebruiken? Wanneer u een verlies in de markt leed, had dit waarschijnlijk te maken met het feit dat u een besluit met een bot hoofd had genomen.

Leer de Top 2-daagse handelsstrategieën

Stel dat u gemiddeld 15 retourvluchten per dag uitvoert, wat betekent dat u zoveel aandelenposities opent en sluit in een poging kleine winsten te maken. Deze rijkdom aan inhoud maakt de hogere basiscommissie van TD Ameritrade goed. Stel dat je een sterke beweging in je voordeel krijgt, dan trekt het een beetje terug om te consolideren, je kunt toevoegen aan je positie om de beweging te verdubbelen. EST is een periode van twee uur waarin u goed wilt worden in handelen. Met andere woorden, het is algemeen bekend dat het punt van beleggen is om laag te kopen en hoog te verkopen, maar onze instincten vertellen ons precies het tegenovergestelde te doen. Als je bekend bent met het vorige boek of enige ervaring hebt met markten, kun je misschien meteen naar dit boek springen.

De markt heeft zijn slechte gedrag beloond. Beheers ook uw dagelijkse risico. Daghandel is het kopen en verkopen van aandelen in een kort tijdsbestek, meestal een dag. 1 leverage, u heeft €3.000 aan koopkracht. Als er een formule was, zouden we die nu allemaal weten. 00 ET, het kan zijn dat u de beste toegangssignalen van de dag al hebt gemist, waardoor uw potentiële einde van de dagwinst wordt geminimaliseerd. 10, dankzij €1. Een week na het runnen van het dagboek realiseerde ik me dat mijn risico te hoog was en mijn transacties te klein waren.

Meer Dan 51.248 Ongelooflijke Mensen Hebben Zich Geabonneerd Op Mijn Nieuwsbrief Voor Reisadvies - Dat Kan Jij Ook!

Als u niet binnen vijf dagen aan de margestorting voldoet, is uw koopkracht beperkt en hoeft u alleen contant te handelen. Hiervoor gebruiken ze historische prijsgrafieken en demo-handel, terwijl de historische grafieken misschien zelfs de betere manier zijn om te zien hoe deze strategie onder verschillende omstandigheden werkte. Realistische beleggingsresultaten over een heel jaar liggen tussen de 5-7%. Archipel werd uiteindelijk een effectenbeurs en werd in 2020 gekocht door de NYSE. Als dit alles was wat er is om te handelen, zouden we allemaal rijk zijn. Bedenk dat de S&P 500-index historisch gemiddelde totaalrendementen op jaarbasis heeft van 9% -10% over lange perioden, afhankelijk van het exacte aantal jaren waarnaar u kijkt. Bedrijven die een bepaald aantal contracten verhandelen, moeten de transacties melden die ze doen. Hoe moet een daghandelaar beginnen?

Deze gevallen leiden tot een plotseling einde van hun carrière als professionele daghandelaar of ze brengen ze zelfs in aanzienlijke persoonlijke schulden. Wij bieden dagelijkse marktherhalingen zodat u uw transacties kunt vergelijken met onze oude transacties en diepgaande marktanalyse. De valkuilen waar mensen in vallen en de manieren waarop mensen zichzelf vernietigen. Hier is een definitie van daghandel, enkele redenen waarom winstgevende daghandelaar worden in het algemeen een verloren strijd is, en de meest zekere weg naar rijkdom op de aandelenmarkt.

Verander uw kennis in een kans en bereik miljoenen over de hele wereld. Daghandel is niet voor iedereen en brengt aanzienlijke risico's met zich mee. Als u uw beleggingsopties wilt uitbreiden naar marges of transacties na de markt, kunt u upgraden naar een Robinhood Gold-account. Er is een breed assortiment futures beschikbaar om te verhandelen en futures zijn vaak gebaseerd op grondstoffen of indexen. Het vinden van de juiste financiële adviseur die bij u past, hoeft niet moeilijk te zijn. Als u zonder minimum aan daghandel wilt beginnen, is dit niet de optie voor u. Dit is waarom dit een probleem is voor daghandelaren. In onze geest zijn de enige mensen die gedisciplineerd moeten worden degenen die iets verkeerd hebben gedaan.